سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دو تن به خاطر من تباه شدند : دوستى که از اندازه نگاه نداشت و دشمنى که بغض مرا در دل کاشت . [نهج البلاغه]
 
شنبه 95 اردیبهشت 11 , ساعت 9:40 عصر

تحقیق بررسی انتقال و تبدیل تعهد ( تعهدی جدید)



دسته: حقوق

بازدید: 1 بار

فرمت فایل: docx

حجم فایل: 53 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 15








تحقیق بررسی انتقال و تبدیل تعهد ( تعهدی جدید) در 15 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مقدمه

 

       نهاد تبدیل تعهد(بند4 ماده 264 ق.م) یکی از موارد سقوط تعهدات است که در مقایسه با سایر موارد سقوط تعهدات کمتر مورد بحث و تجزیه تحلیل قرار گرفته است و دلیل این امر نیز شاید عدم سابقه فقهی و اقتباس آن از حقوق غرب(فرانسه) باشد.در فقه نهادهای مشابهی دیگر وجود دارد که وجه تشابه زیادی با تبدیل تعهد دارند اما با این همه با آن متفاوتند وشرایط آثار خاص خود را دارند و جایگاه خاصی قانون گذار در قانون کشورمان برای این نهادها در نظر گرفته است،انتقال دین وانتقال طلب و نیابت دروفاء و پرداخت دین توسط ثالث از جمله این نهادها است(حواله ،ضمان).تبدیل تعهد از حقوق فرانسه اقتباس شده و در مواد 292و293ق.م احکام آن بیان شده است ویک نهاد جدید می- باشد و سابقه آن به زمان وضع قانون مدنی می رسد.

       تجزیه وتحلیل دقیق نهاد تبدیل تعهد وانتقال تعهد وبیان شرایط و آثار و مصادیق آن در حقوق مدنی ایران وتشابه آن با مصادیق فقهی وجایگاه این نهاد درتجارت واقتصاد از موضوعاتی است که در این تحقیق به آن پرداخته شده است.به سوالاتی از  قبیل: الف- ماهیت و آثارتبدیل تعهد و تفاوت آن با انتقال تعهد چیست؟ ب-نمونه فقهی تبدیل و انتقال تعهد چیست؟ ج- جایگاه تبدیل تعهد در روابط تجاری چیست؟ ه- آیا تبدیل وانتقال تعهد یک تعهد جدید است یا تعهد قدیم است با شرایط جدید؟ موضوعاتی است که در صدد رسیدن به آنها هستیم.

      تبدیل تعهد عقدی است معوض که به موجب آن تعهد سابق با کلیه اوصاف ،ایرادات وتضمینات ساقط وتعهدی جدید با شرایط خاص خود جایگزین آن می شود و فقط منشاء آن می تواند تعهد سابق باشد ونه دائن یا مدیون و موضوع دین یا طلب ،بنابراین عقود معین که در فقه ذکر شده اند می تواند از مصادیق تبدیل وانتقال تعهد باشد که ما می خواهیم در این تحقیق به آنها برسیم. درحقوق تجارت در باب چهارم جایگاه برات،فته طلب(سفته) وچک و باب پنجم اسناد در وجه حامل شرایطی را اختصاص داده است که می تواند از مصادیق دیگر تبدیل تعهد ویا انتقال تعهد باشد و ماده 10ق.م می- تواند هر قراردادی را که مخالف صریح قانون نباشد را رسمیت بخشد.در خصوص تبدیل تعهد اختلاف نظر بین حقوقدانان وجود دارد.برخی به دلیل عدم سابقه فقهی و تاریخی تبدیل تعهد،معتقدند که وضع مواد 292و293ق.م در واقع بیان همان انتقال دین و طلب است و تبدیل تعهد به مفهومی که در حقوق غرب است، در حقوق ما وجود ندارد و نهاد انتقال دین و طلب ما را از تبدیل تعهد بی نیاز می کند.با توجه به همین عقیده ضمان و حواله را از مصادیق انتقال دین و طلب می دانند لیکن بعضی معتقدند تبدیل تعهد نهاد جدیدی است  که وارد حقوق ما شده و نهادی در کنار انتقال دین طلب است. استفاده و کاربرد این نهاد بیشتر در جایی به چشم می آید دردادگاهی که تعهدی جدیدی به جای تعهد سابق به وجود آمده است و تمیز اینکه شرایط کدام یک بر تعهد جدید حاکم است لازم و ضروری است .



پرداخت و دانلود

 


بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نمایش داده می شود و همچنین یک نسخه نیز برای شما ایمیل می شود .





کلمات کلیدی : تحقیق بررسی انتقال و تبدیل تعهد ( تعهدی جدید) , تبدیل تعهد , انتقال و تبدیل تعهد , انتقال تعهد


لیست کل یادداشت های این وبلاگ