سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تیز فهمی و پرخوری گرد هم نیایند . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 95 اردیبهشت 11 , ساعت 7:14 عصر
مقاله پیشگیری از گرایش به دخانیات
دسته بندی مقاله و تحقیق
بازدید ها 127
فرمت فایل doc
حجم فایل 1577 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 15
مقاله پیشگیری از گرایش به دخانیات

فروشنده فایل

کد کاربری 2
کاربر

مقدمه

مصرف دخانیات در تمام جهان به پدیده‌ای تبدیل شده که تمام گروه‌های سنی و به خصوص نوجوانان و جوانان را با خود درگیر کرده است. اگرچه از نیمه‌ی دوم قرن بیستم (که نخستین اقدامات برای کاهش مصرف دخانیات به اجرا درآمد) تاکنون، پیشرفت‌های خوبی در این زمینه به دست آمده است، اما تعداد بسیار زیادی از نوجوانان و جوانان هنوز به مصرف دخانیات روی می‌آورند. این واقعیت که تعداد کمی از نوجوانان سیگاری توان آن را دارند که از اثرات قوی و اعتیادآور نیکوتین رهایی یابند، باعث می‌شود تا مصرف دخانیات در بیش از 80 درصد آنها تا دوران بزرگسالی نیز ادامه یابد. طبق برآوردها، حدود نیمی از نوجوانانی که مصرف دخانیات را همچنان ادامه می‌دهند، 13 سال زودتر از همسالان غیر سیگاری خود فوت خواهند کرد (فاگراشتروم، 2002؛ دال و همکاران، 2004).

تقریباً تمام افراد سیگاری، مصرف سیگار را در دوران کودکی یا نوجوانی خود آغاز می‌کنند. در واقع، 88 درصد بزرگسالان سیگاری که به طور روزانه سیگار می‌کشند، این عادت خود را پیش از 18 سالگی کسب کرده‌اند. دوران نوجوانی، دورانی است که در آن، نوجوانان بیشترین حساسیت و تأثیرپذیری را نسبت به محیط اجتماعی پیدا می‌کنند و برخورد با محصولات دخانی- چه با تصویر این محصولات در مجلات و فیلم‌ها، و چه در میان اطرافیان- آنها را به سرعت مجذوب این محصولات می‌نماید...

اقدامات پیشگیرانه ‌باید بر نوجوانان و جوانان تمرکز یابد، چرا که درصد زیادی از بزرگسالانی که دخانیات مصرف می‌کنند (88 درصد)، نخستین سیگار خود را تا 18 سالگی مصرف کرده‌اند، و به همین ترتیب، می‌توان گفت که 99 درصد این بزرگسالان، نخستین سیگار خود را پیش از 26 سالگی مصرف نموده‌اند. آشکار شده که تبلیغات محصولات دخانی و اقدامات صنعت دخانیات برای گسترش بازار خود، یکی از علل عمده‌ی آغاز مصرف دخانیات در نوجوانان و جوانان و ادامه‌ی این عادت در دوران بزرگسالی آنها است. پس از سال‌ها پیشرفت مداوم، اکنون میزان کاهش مصرف دخانیات در نوجوانان و جوانان، کندتر شده (در مورد سیگارهای معمولی) و یا متوقف گردیده است (در مورد دخانیات بدون دود).

فهرست مطالب :

مقدمه

خلاصه‌ای از شواهد

پیامدهای مصرف دخانیات بر سلامت

همه‌گیرشناسی مصرف دخانیات

عوامل اجتماعی، محیطی، شناختی و ژنتیک مؤثر بر مصرف دخانیات

تأثیر صنعت دخانیات بر مصرف مواد دخانی

تلاش برای پیشگیری از مصرف دخانیات

چشم‌اندازی برای پایان اپیدمی دخانیات

منابع



لیست کل یادداشت های این وبلاگ